Home / Uncategorized / Lisa Westerveld licht referendum toe in eerste Folia-Live

Lisa Westerveld licht referendum toe in eerste Folia-Live

“Advies over uitkomst referendum kan per faculteit verschillen”

9 November 2016

In de aanloop naar het referendum dat vanaf 23 November tot 11 December dit jaar zal plaatsvinden aan de UvA, wordt door Folia verslagen in onder andere een reeks live-uitzendingen, waarin deskundigen aan het woord komen over dit referendum en hun visie op de universiteit. Gisteren was Lisa Westerveld – voorzitter van de commissie Democratisering & Decentralisering – te gast bij de eerste aflevering. Onder aan dit bericht vindt u de link naar het interview.

In het interview gaf zij aan dat de commissie aan de hand van de uitslag advies zal uitbrengen, en dat dit advies met het oog op democratisering en decentralisering per faculteit kan verschillen wanneer de uitslag daar om vraagt.

In het referendum kunt u stemmen over de instelling van een deliberatief forum, de zogenaamde senaat nieuwe stijl, een charter met daarin de kernwaarden van de UvA die leidend wordt bij het opstellen van beleid, en 4 organisatiemodellen die in meer of mindere mate zorg dragen voor een verandering van de bestuursstructuur van de UvA en de mate van democratie en autonomie daarbinnen.

U kunt alles over het referendum, de voorstellen en de aanbevelingen van de commissie hier vinden:
http://commissiedd.nl/referendum/

De Link naar het Folia-Live interview vindt u hier:
http://www.folia.nl/actueel/105021/westerveld-mogelijk-per-faculteit-ander-bestuursmodel

Top