Home / berichten / Commissie Diversiteit en Dekolonisering van start

Commissie Diversiteit en Dekolonisering van start

Vorige week werd de Commissie Diversiteit en Dekolonisering gepresenteerd in de Muziekzaal van CREA. De commissie bestaat uit vijf personen en wordt voorgezeten door Gloria Wekker, emeritus hoogleraar gender studies aan de Universiteit Utrecht, tevens lid van de commissie Democratisering en Decentralisering. De andere leden van de commissie zijn Hans Jansen, Rolando Váquez, Rosalba Icaza Garza en Marieke Slootman. Inmiddels is de samenstelling en de begroting van de commissie ook ingestemd door de medezeggenschap en kan zij dus van start.

Deze commissie is samengesteld door een precommissie waarin Amsterdam United, University of Colour, New Urban Collective, Humanities Rally, de Nieuwe Universiteit, de vakbonden, ReThink UvA en de medezeggenschap van de UvA zijn vertegenwoordigd.

De commissie gaat verschillende onderzoeksprojecten uitvoeren. Ten eerste zal de commissie de bestaande diversiteit in kaart brengen. Daarnaast wil de commissie inzicht krijgen in hoe inclusiviteit dan wel exclusiviteit van studenten en medewerkers wordt gevoeld en ervaren. Er zal ook worden onderzocht hoe onderwijs en onderzoek worden ingevuld, wat voor onderzoek er wordt verricht en hoe dat beter of anders zou kunnen. Op basis van de resultaten zal er een advies worden uitgebracht dat de Commissie Democratisering en Decentralisering meeneemt in haar rapport aan de academische gemeenschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top